-
Tipy na vánoční dárky
nav-right - Dárkové poukazy
-
Herold pro Vás
nav-right -
Akce a slevy
nav-right -
Koření a přísady
nav-right -
Střeva a síťky
nav-right -
Řeznické potřeby
nav-right -
Krájení
nav-right -
Obalový materiál
nav-right -
Řeznické stroje Dadaux
nav-right -
Gastro vybavení
nav-right -
Kuchyňské potřeby
nav-right -
Kuchyňské nádobí
nav-right -
Sanita a mytí
nav-right -
Pracovní a ochranné pomůcky
nav-right -
Udírny Bradley
nav-right -
Grily Weber
nav-right - Knihy pro řezníky a uzenáře
-
Bazar řeznických potřeb
nav-right
Vepřové maso ve sklenicích
Vychutnejte si lahodnou chuť domácího vepřového masa ve vlastní šťávě. S kořenící směsí od Wiberga si do sklenic připravíte „vepřovku“, kterou budete milovat.
Suroviny:
8,0 kg Vepřové maso (vepřová plec, nebo méně tučná krkovice)
2,0 kg Voda do 2°C (vychlazená, nebo s ledem)
_______________________________________
10 kg celkem
Přísady na 10 kg suroviny (dávkování přísad je na 1 kg, nutno násobit množstvím suroviny, včetně vody):
100 g Rychlosoli (10 g na 1 kg masa včetně vody)
200 g Vepřové maso Wiberg (kořenící, zahušťovací a technologický přípravek, 20 g na 1 kg masa včetně vody)
Obaly:
Sklenice na zavařování, doporučujeme objem 440 až 720 ml.
Výroba:
Vychlazené vepřové maso nakrájíme, nebo pomeleme na požadovanou hrubost. V případě požadavku na dobrou roztíratelnost, doporučujeme hrubost 6 až 8 mm. Ve studené vodě důkladně rozpustíme rychlosůl, poté ve vodě s rychlosolí, rozpustíme kořenící přípravek. S připraveným lákem, bez zbytků rychlosoli a kořenící přípravku, zalijeme připravené maso, důkladně promícháme a necháme v chladu 15 minut odležet. Po odležení maso promícháme a plníme rovnoměrně do sklenic cca 2 až 3 cm pod okraj. Sklenice uzavřeme a tepelně opracujeme dle postupu níže.
Opracování:
Sklenice vložíme do studené vody, zahřejeme na 100°C a vaříme minimálně 2 až 4 hodiny. Čím déle sklenice vaříme, tím dosáhneme sice delší trvanlivosti, ale vytrácí se chuť a barva masa. Pro trvanlivost 3 měsíců, je dostačující doba vaření 2 hodiny. Po odvaření sklenice ihned vychladíme, aby nám nedošlo k popraskání sklenic, pomalým připouštěním studené vody do nádoby, v které jsme odvářeli. Po vychlazení skladujeme v chladu a temnu nejlépe do 3°C.